Gå til sidens hovedinnhold

Norsk basehopper døde

Fallskjermen åpnet seg for sent, og den norske basehopperen styrtet i døden.

En 35 år gammel norsk basehopper ble drept da fallskjermen løste seg ut for sent under et hopp fra et fjell i Lauterbrunnen i Bern i Sveits lørdag. Det melder nettavisen 20 Minuten.

Det var klokka 17 at 35-åringen hoppet ut fra et overheng kalt «Yellow Ocean». Han var iført en såkalt vingedress, som gir mer luftmotstand. Ifølge redningstjenesten på stedet styrtet nordmannen rett i bakken da skjermen løste seg ut for sent.

- Jeg kan bekrefte at en nordmann har omkommet i en ulykke i Lauterbrunnen. Norsk UD vil kunne bistå familien med diverse praktiske ting, sier pressevakt Bjørn Jansen i Utenriksdepartementet til Aftenposten.no.

Lauterbrunnen er et svært populært sted for basehoppere.

HTML EMBED

Samme dag ble en annen basehopper, en 38 år gammel franskmann, drept i en ulykke i de sveitsiske fjellene. Denne ulykken skjedde i Verbier i Wallis. 38-åringen gjorde et tandemhopp sammen med sin 71 år gamle svigerfar. De to hoppet ut fra et fly, 71-åringen med vanlig fallskjerm. I 1800 meters høyde koblet 38-åringen seg fri som planlagt, men uten at politiet kjenner årsaken fikk han problemer. Fallskjermpen åpnet seg kort tid før 28-åringen traff bakken.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot