*Nettavisen* Nyheter.

Norsk båt rent i senk

En norskeid lastebåt ble mandag rent i senk av et containerskip nordvest for Hamburg i Tyskland.

09.12.05 00:03

De sju om bord havnet i sjøen og ble senere reddet av en slepebåt og en losbåt. Like etter kolliderte et tredje skip med havaristen som da lå med kjølen i været, melder TV 2 Nyhetene.

Maritime Lady var på vei ut et elveløp ved Brunsbuettel nordvest for Hamburg da det kolliderte med det belgiske containerskipet Artic Ocean. Den norskeide lastebåten var lastet med gjødsel og var på vei til England. Det var trolig en kommunikasjonssvikt som var årsaken til kollisjonen.

Mannskapet på sju er fra Russland og Polen. Ingen av dem rakk å gå i livbåten og måtte hoppe på sjøen da båten gikk rundt og ble liggende med kjølen i været. Like etter ble de sju plukket opp av en slepebåt og en losbåt som kom til assistanse.

Kjell Jensen i Martime Management AS, som driver båten, sier til TV 2 Nyhetene at de sju skal være i god form etter forliset.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: TV 2

Havaristen ble liggende med kjølen i været. Utrolig nok kolliderte et tredje skip med havaristen like etter. Selv om det lå båter rundt havaristen klarte skipet Sunny Blossom å renne inn i havaristen.

Maritime Lady het tidligere Sea Ems og ble kjøpt bare noen dager før forliset mandag. Det er rederiet Maritime Lady i Bergen som eier skipet, mens det driftes av datterselskapet Maritime Management i Leikanger i Sogn.

Ifølge Kjell Jensen i Maritime Management, starter hevingen av skipet i kveld. Det er ventet at bergingsoperasjonen vil ta fire dager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag