*Nettavisen* Nyheter.

Norsk familie i terror-drama

På vei til skolen holdt Siri Nuran Hortmann og barna hennes på å havne midt i skuddlinjen i Saudi-Arabia. Politiet stoppet dem i siste øyeblikk.

30.05.04 11:52

Lørdag gikk islamister til angrep mot fire boligområder i byen Al-Khobar og tok 50 utlendinger som gisler.

Norske Siri Nuran Hortmann opplevde marerittet på nært hold da hun skulle følge barna sine på skolen lørdag.

- Vi ble stanset av politiet på baksiden av skolebygningen. Islamistiske terrorister skjøt på forsiden, forteller hun på telefon fra Saudi-Arabia.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat

Der har familien bodd i to og et halvt år, ettersom ektemannen jobber i et saudisk firma.

Området som ble angrepet ligger i nærheten av oljebyen Al-Khobar og huser mange utenlandske arbeidere som jobber for oljeselskaper. De inngjerdede boligområdene har et omfattende vakthold, og ifølge lokalt politi skjøt vakter tilbake mot angriperne, melder NTB-Reuters.

Lite miljø
Den norske familien bor i utkanten av et mindre boligområde, og har nesten bare vestlige familier som naboer. Lørdagens dramatikk har satt sitt preg på området.

- Mange er nervøse. Det vestlige miljøet er svært lite, og alle kjenner noen som kjenner noen, forteller Hortmann til TV 2 Nettavisen.

Flere av hennes venner befant seg midt i dramatikken i morgentimene lørdag.

- En venninne hadde nettopp levert barna sine på skolen da skytingen begynte. Kulene føyk rundt bussen hun satt i, og hun måtte kaste seg ned på gulvet, forteller Hortmann.

Føler seg trygge
Det bor få nordmenn i al Khobar, og Hortmann forsikrer at ingen av disse er skadd i lørdagens angrep. Familien har aldri opplevd lignende hendelser i løpet av oppholdet i Saudi-Arabia, og Hortmann understreker at de føler seg trygge i landet.

- Folk er stort sett veldig vennlige her, og de aller fleste sympatiserer ikke med terroristene, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.