RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk gutt (5) død i Danmark

Sist oppdatert:
Tord Austevoll (5) fra Bergen døde tirsdag etter en bassengulykke på Ho Feriesenter i Danmark.

- Politiet fikk melding om en badeulykke på Ho i Blåvandshok klokken 13.03 mandag. En fem år gammel norsk gutt var funnet livløs på bunnen av et svømmebasseng, opplyser vakthavende Jørgen Bohnensach ved Varde politi i Danmark til TV 2 Nettavisen.

- Det er en tragisk ulykke, men det er ingen som kan klandres, opplyser politiet i Varde.

Alle sikkerhetsforskrifter i badelandet var overholdt.

- Den fem år gamle gutten ble funnet livløs på bunnen av et svømmebasseng med en dybde på en meter. Det skjedde, slik reglene tilsier at det skal være, med en voksen person til stede. Den voksne lekte med noen av de andre barna i bassenget, og etter noen minutter ble femåringen funnet på bunnen av bassenget, får TV 2 Nettavisen opplyst.

Femåringen var bevisstløs, og hadde ingen tydelig puls. Han ble sporenstreks sendt til Esbjerg sykehus. Der ble hjerterytmer og blodtrykk gjenskapt, men gutten kunne ikke puste selv. Tirsdag formiddag ble det klart at livet ikke sto til å redde.

- Gutten ble erklært død klokken 11.45, sier Bohnensach.

Den voksne personen som hadde tilsyn med de til sammen fem barna i bassenget, skal ha vært en nordmann. Det skal ikke ha vært noen av foreldrene til femåringen.

Den avdøde femåringen var Tord Austevoll fra Rådal i Bergen, melder Bt.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere