RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk hjelpesending framme

Transportflyet med norske hjelpesendinger til terrorofrene ankom byen Vladikavkaz rett ved Beslan tirsdag. Det vurderes nå om enda mer utstyr skal sendes.

– Vi skal få av lasten og gå gjennom formaliteter med myndighetene og mottakerapparatet her, sier regionkoordinator Karsten Solheim i Røde Kors til NTB.

Rett før klokken 10 tirsdag formiddag ankom transportflyet som gikk fra Gardermoen til Russland natt til tirsdag. Norge sender blant annet medisinsk forpleiningsutstyr, nok til å hjelpe 1.000 pasienter i ti dager.

I førersetet
Utstyret fra Norge er spesialpakket og spesialmerket for å sikre rask og effektiv bruk på krisesteder. I tillegg ble det sendt tre ambulanser gitt av Forsvaret, narkoseapparater, medisinsk overvåkingsutstyr og brannbandasjer.

–Røde Kors samarbeider på stedet, men det er russerne som sitter i førersetet. Det er de som driver helsevesenet og som har behov for ressurser, sier Solheim.

Sosial- og helsedirektoratet som med hjelp av Norges Røde Kors har fått de medisinske sendingene av gårde til terrorofrene, er allerede i gang i en ny dialog med russerne.

–Vi er veldig fornøyd med samarbeidet med Norges Røde Kors, og for at transportflyet er kommet vel fram. Nå skal vi i dialog med Russerne gjøre en ny vurdering for å få kartlagt hva mer som trengs på stedet av medisinsk utstyr, sier assisterende direktør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe i Sosial- og helsedirektoratet til NTB.

© NTB

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere