RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk jubel over løslatelse i Burma

Sist oppdatert:
Den norske organisasjonen Studentenes fredspris jubler over løslatelsen av studentlederen Min Ko Naing i Burma.

- Det er en stor nyhet at han blir løslatt, og det er ikke minst overraskende. Svært gledelig, sier lederen for Studentenes fredspris, Erik Myrind, til TV 2 Nettavisen.

Lørdag kom lederen for studentopprøret i Burma uventet hjem etter å ha sittet isolert i fengsel siden 1989. Frigivelsen beskrives som svært overraskende og plutselig.

Vil ha han til Norge
Min Ko Niang ble arrestert i mars 1989 og først dømt til tjue års fengsel. Dommen ble senere omgjort til ti år, men studentlederen ble likevel ikke løslatt i 1999.

I 2001 ble han tildelt Studentenes fredspris av norske studenter, men siden han satt i fengsel har han aldri fått mottatt prisen.

- Når vi skal dele ut neste fredspris i februar neste år, vil vi prøve å invitere Niang til Norge, så han kan få motta prisen, sier Myrind.

Niang fikk prisen fordi han og hans organisasjon lenge har stått på for å bedre studentenes rettigheter og generelle menneskerettigheter i Burma.

I relativt god form
Siste gang en utlending møtte Min Ko Naing i fangenskap var i 1994, da FNs spesialutsending til Burma fikk innvilget et kort møte med ham i Insein-fengselet. Han ble da beskrevet som «nervøs og tynn».

- Det er godt å se at han er i relativt god form, sier Myrind til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere