*Nettavisen* Nyheter.

Norsk kampanje for å sparke Bush

Foto: Gerald Herbert (AP/Scanpix)

Flere nordmenn samler nå europeiske krefter med ett mål av øye: Å sørge for at president George W. Bush får sparken av velgerne i USA. Kampanjen har støtte over hele Europa.

26.03.04 13:30

Initiavtivtager til hele kampanjen er tidligere nestleder i Unge Venstre og nåværende president i Norges Liberale Studentforbund, Knud E. Berthelsen. Han startet det hele ut i fra et eneste mål for øyet:

- Jeg er politisk engasjert og klarer ikke å sitte stille å se Bush ødelegge verden. Hvis det er én politisk sak som er viktig å engasjere seg i, så er det regimeskifte i USA. Det er nøkkelen til alt annet jeg jobber for, som globalt demokrati, menneskerettigheter og det å redde restene av miljøet her på jorda.

Massiv støtte?
Berthelsen regner med massiv støtte til kampanjen ut i fra en klar tankegang:

- Hvor mange Bush-fans kjenner du? Hvor mange har du hørt si noe negativt om Bush? Selv de som normalt ikke har meninger om noesomhelst politisk har meninger om Bush, og det store flertallet er mot. Dette gjelder i hele Europa.

USA velger verdens leder
Tankekorset Berthelsen vil sette fokus på er det faktum at USAs leder er også leder for hele verden, men velges kun av amerikanske statsborgere:

Klikk på bildet for å forstørre.

- Som verdensføderalist mener jeg også at alle verdens borgere sammen må velge verdens ledere, mens det jo nå i praksis er de rundt 100 millonene amerikanerne som stemmer i det amerikanske valget, som velger verdensleder.Jeg vil vise amerikanerne hva vi europeere mener om Bush, og vise motstanderne av Bush at de har vår støtte.

Nettbasert
Kampanjen har allerede bred støtte i Norge, og vil fokusere mesteparten av sin virksomhet på hjemmesiden som er under oppbygning. Nettsidens navn er http://www.europeagainstbush.org/

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.