RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk kjemikalietanker i arrest

Sist oppdatert:
Den norske kjemikalietankeren M/T «NCC Madinah» er tatt i arrest i Indonesia etter en ulykke der tre personer er hardt skadd og et to år gammelt barn er savnet.

Den norske kjemikalietankeren som drives av rederiet Odfjell ASA i Bergen kolliderte like før midnatt 6. juli med et mindre skip utenfor havnebyen Gresik i Indonesia.

Barn savnet
Den norske ambassaden i Indonesia sier ifølge TV Nyhetene at et to og et halvt år gammelt barn er savnet og tre personer er alvorlig skadd etter ulykken, som skjedde da den norske tankeren skulle ankre opp. Ingen om bord på «NCC Madinah» kom til skade. Mens etterforskningen pågår er det norske skipet tatt i arrest av myndighetene.

Fikk armen revet av
Administrerende direktør Terje Storeng i Odfjell ASA sier til TV 2 Nyhetene at ankeret på «NCC Madinah» på en eller annen måte kom inn i overbygget på det andre skipet. Blant de tre som er alvorlig skadd er det en kvinne som skal ha fått armen revet av.

- Så vidt jeg kjenner til har mannskapet om bord i «NCC Madinah» fulgt alle instrukser til punkt og prikke, sier Storeng til TV 2 Nyhetene.

Les pressemelding fra Odfjell ASA om ulykken her.

Flere ulykker
Det er ikke første gang Odfjell-gruppens skip er involvert i alvorlige ulykker. I februar 2004 eksploderte Odfjell-tankeren «Bow Mariner» utenfor østkysten av USA. Tankeren sank og 21 sjøfolk mistet livet. To år tidligere, i februar 2002, kolliderte Odfjell-skipet «Bow Eagle» med en fransk fiskebåt i Biscaya-bukta. Fire franske fiskere mistet livet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere