RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk klinikk angrepet

Sist oppdatert:
En klinikk drevet av den norske Afghanistankomiteen ble søndag angrepet av angivelige Taliban-soldater.

- Åtte-ti væpnede menn som sa de tilhørte Taliban, kom tidlig søndag morgen til klinikken, banket opp og truet med å drepe vaktmannen, og tok med seg hele medisinlageret og en del penger, forteller generalsekretær Ronny Hansen i Afghanistankomiteen til NTB.

Ingen av de afghanske legene eller sykepleierne var på jobb da overfallet skjedde.

Klinikken ligger i den urolige Ghazni-provinsen sør for Kabul, kjent som gammelt Taliban-område. Afghanistankomiteen vurderer nå å trekke ut sitt helsepersonell fra området, iallfall midlertidig, sier Hansen.

- Det er uansett ikke stort de får gjort helt uten medisiner.

Angrepet søndag føyer seg inn i en rekke trusler og angrep mot Afghanistankomiteen og andre utenlandske hjelpeorganisasjoner, forteller Hansen. I oktober ble tre jenteskoler brent. Enkelte prosjekter er blitt trappet ned, mens andre fortsetter fordi de er uunnværlige for lokalbefolkningen.

- Vi driver for eksempel et sykehus utenfor Ghazni som er det eneste i mils omkrets. Vi kan ikke bare pakke sammen. Men vi har vært nødt til å innføre strenge sikkerhetstiltak for våre ansatte, sier Hansen.

Torsdag er det to år siden Taliban-regimet ble jaget fra Kabul. Men bevegelsen er fortsatt aktiv i deler av Afghanistan.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere