Pettersen vant i konkurranse mot 20 andre kokker. Sverige og Danmark gjorde det sterkest av de øvrige landene - med henholdsvis sølv- og bronsemedalje.

Dermed lever fortsatt drømmen om å kåres til verdens beste kokk for Christian André Pettersen. Den kåringen holdes i den franske byen Lyon i januar 2019.

Sammen med sitt kokkelag konkurrerte Pettersen, som til daglig er kjøkkensjef på Mondo i Sandnes, i Torino i Italia mot 20 av de beste kokkene i Europa.

Internasjonal oppmerksomhet

Pettersen, som opprinnelig er fra Bodø, har drømt om å bli kokk siden han var ni år gammel, opplyser pressekontakt Tonje Finvold Lacher til NTB.

– Internasjonalt er det mange som følger med på Christian André, han har vært på Forbes liste «30 over 30» som eneste norske kokk og har en sponsoravtale med det sveitsiske klokkefirmaet Hublot, skriver Lacher i en epost.

Da Pettersen vant den norske konkurransen i september 2017 sa Eyvind Hellstrøm til VG at han er «kokkeverdenens Northug».

Brukte norsk potet

Kokkene som deltok i konkurransen, fikk fem timer og 35 minutter til å tilberede og presentere en kjøttrett og en fiskerett for et internasjonalt dommerpanel.

– En del av oppgaven er å vise fram identitet, og siden Christian er nordnorsk har vi valgt å gå for arktisk flora. Vi vil få til følelsen av arktisk vår og sommer med midnattssol, sa lagkamerat Rasmus Johnsen Skoglund til NRK før konkurransen.

Han sa at laget hadde valgt å bruke mandelpotet fra Vestvågøy i Lofoten, ettersom man må bruke én råvare som representerer landet man kommer fra.

– Poteten er veldig god og det er stas å ta med seg mat som er skikkelig hjemmefra, sa Skoglund.