Norsk kvinne drept i Sverige

En norsk kvinne ble funnet drept i en campinghytte i Sverige.

24.04.07 09:31

Kvinnen ble funnet i en hytte på Östersunds Camping 14. april. Hun bodde sammen med en 45 år gammel nordmann fra Nord-Trøndelag som reiste tilbake til Norge etter at kvinnen ble funnet død. Svenske påtalemyndigheter har nå siktet mannen for drap.

Se innslag på TV 2 Sumo

Utsatt for vold
Politiet trodde først at kvinnen hadde dødd som en følge av sykdom fordi det ikke fantes noen tegn på at kvinnen var blitt utsatt for vold, skriver Östersunds-Posten. Det ble foretatt en rettsmedisinsk utredning i Umeå, og rettsmedisinerne har nå slått fast at kvinnen ble utsatt for vold før hun døde.

Begjært utlevering
Tirsdag blir det holdt fengslingsmøte i Östersunds tingrett uten at det siktede er til stede. Svenske myndigheter har nå begjært den siktede nordmannen utlevert til Sverige. Et vilkår for at Norge skal utlevere mannen er at tingretten beslutter at han skal varetektsfengsles.

-Tirsdag skal jeg bestemme om nordmanne skal varetekstfengsles etter å ha fått informasjon fra påtalemyndigheten. Per i dag vet vi lite om saken, sier dommen i Östersunds tingrett, Lars Olav Andersson til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag