RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk kvinne forgiftet i Italia

(TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Siden i fjor sommer har bergenskvinnen levd med store smerter. Håranalyser viser at hun er blitt forgiftet med arsenikk.

Både Kripos og den norske ambassaden er koblet inn, etter at en kvinnen har anmeldt en italiener for å ha forgiftet henne med arsenikk i Italia, skriver Bergens Tidende.

Men politiet i Italia har gjort lite for å avdekke fakta i saken, som startet i fjor sommer.

Avviste frieri
Kvinnen leide seg et hus i Italia for å bo der deler av året, sammen med flere av kjæledyrene sine. I Italia traff hun en ung mann som fikk bo i huset og passe dyrene hennes mens hun var i Bergen. Etterhvert ønsket mannen å inngå ekteskap med henne, men hun avviste ham. Mannen trengte oppholdstillatelse i Italia, og avslaget skal ha gjort ham fortvilet. Kort tid etter ble hun syk.

- Det var så ille at jeg nesten ikke greide å bevege meg. Jeg måtte feste et tau i enden av sengen slik at jeg kunne dra meg opp. Jeg greide ikke kommunisere med min egen kropp, sier kvinnen til BT.

Høye verdier av arsenikk
All mat hun spiste smakte jern. Også en venn som var på besøk hos henne ble syk, og mistanken om forgiftning ble vekket. Prøver tatt av kvinnen viste unormalt høye verdier av arsenikk i kroppen hennes, og hun gikk til anmeldelse av vennen.

Kvinnens norske advokat, Jannicke Keller-Fløystad, er rystet over at italiensk politi ikke har tatt fatt i saken, og sier det hele kunne endt i drap. For to uker siden døde kvinnens hund av rottegift.

Kripos vil denne uken ta stilling til hva de skal gjøre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere