*Nettavisen* Nyheter.

Norsk kvinne omkom i Tyrkia

Foto: (Reuters/Scanpix)

En norsk kvinne i sekstiårene er blant de som mistet livet i en i en eksplosjon utenfor den populære tyrkiske feriebyen Antalya søndag.

26.06.06 08:36

Er du i området? Kontakt oss på +47 21 00 60 10 eller vaktsjef@nettavisen.no

Tre utenlandske turister, blant dem en norsk statsborger, og en tyrker ble drept i eksplosjonen. 25 andre ble skadd. Blant de er ifølge tyrkisk politi den drepte norske kvinnens datter, skriver Dagbladet.no. De to skal ha vært på ferie sammen.

Eksplosjonen skjedde ved den tyrkiske middelhavsbyen Antalya, i nærheten av turistområdet Manavgat.

- De døde var nordmannen, to russere og en tyrkisk kelner ved restauranten der eksplosjonen skjedde, sier den lokale guvernøren Fikret Dayioglu til AP. Restauranten lå nær en foss i Manavgat.

- Vi har akkurat fått bekreftet at en norsk statsborger ble drept og en annen lettere skadet, sier pressetalsmann i Utenriksdepartmentet Odd Magne Ruud, til TV 2 Nettavisen søndag klokken 21.30.

Web-TV: Se video (abonnement)

- Lokalt tyrkisk fjernsyn har meldt at en norsk kvinne omkom. Det ble også sagt at hun skal ha vært på ferie med sin datter, som skal ha blitt lettere skadet, sier direktør Leo Berbu i Apollo til TV 2 Nettavisen.

Kvinnen skal ikke ha vært blant Apollos reisende.

Tidligere søndag kveld ble det meldt om at en av de døde var fra Ukraina. Dette viste seg å ikke stemme.

De første vurderingene går ifølge Dayioglu ut på at eksplosjonen skjedde da en gassbeholder ved restauranten gikk i lufta. Politi har kommet til området for å slå fast årsaken endelig.

Kurdiske geriljastyrker, som har kjempet for selvstendighet i Tyrkia siden 1984, har nylig påtatt seg ansvaret for en rekke angrep, og har flere ganger sagt de vil ramme den tyrkiske turistindustrien, melder AP.

Flere norske reiseselskaper har turer til det populære turistområdet.

- Vi gir ikke ut øvrige personlige opplysninger av hensyn til pårørende. Saken vil bli fulgt opp av vår konsul i området. Siden vil trolig de pårørende bli kontaktet av politi på vanlig måte, sier pressetalsmann i UD Odd Magne Ruud til TV 2 Nettavisen.

- Dette er et populært turistområde, med et betydelig antall nordmenn, og vi har vært i kontakt med reiseselskapene for å få en rapport på om de har oversikt over sine reisende, sier Ruud.

Star Tour er blant selskapene som har norske reisende i området.

- Vi har åtte norske feriegjester i Antalya og 19 i Side, som ligger nærmest Manavgat, der eksplosjonen skjedde, sier pressevakt i Star Tour, Tonje Fossum, til TV 2 Nettavisen..

Er du i Antalya? Ta kontakt på +47 21 00 60 10 eller vaktsjef@nettavisen.no. Du kan også sende sms/mms til 1984 med kodeord NATIPS.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.