RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: JENS NORGAARD (AFP)

Norsk kvinne snek seg inn på slottet

Sist oppdatert:
Under middagen for klimalederne på Christiansborg Slot tok den norsk Greenpeace-aktivisten Nora seg inn.

Dronning Margrethes middag med en rekke statsledere på Christiansborg slott fikk en litt annen start enn planlagt torsdag kveld.

To Greenpeace-aktivister i gallapåkledning klarte å ta seg inn langs den røde løperen sammen med andre prominente gjester. Vel inne i drabantsalen foldet aktivistene ut sine bannere med påskriften «Politicians talk. Leaders ACT».

Den norske aktivisten er Nora Christiansen (34). Mannen som ble pågrepet skal være fra Spania.

Like etter at bannerne var oppe, ble de to aktivistene tatt hånd om av sikkerhetspoliti.

Hard kamp
Generalsekretær Bente Myhre Haast i Greenpeace sier at det har blitt tøffere og tøffere å nå igjennom i mediene med budskapet, og at man derfor må «benytte anledningene som byr seg».

- Det blir stadig vanskeligere. Det er kamp om oppmerksomheten og nåløyet for å nå gjennom i redaksjonene har også blitt mindre fordi mediene nedbemanner. Vi merker det er vanskeligere i dag enn for bare ett år siden, sier hun til Nettavisen.

I buret
- Det gikk veldig bra, og vi fikk budskapet direkte ut. Lederne burde snakke klima istedenfor å sitte i festmiddag mens forhandlingene er på vei mot kollaps, sier den danske generalsekretæren Mads Christensen i Greenpeace til Ekstra Bladet.

De to som tok seg inn er nå arrestert og sitter i varetekt, får Nettavisen opplyst av Greenpeace i Danmark. Nora Christensen er norsk statsborger, men bor for tiden i Danmark.

- Det er ikke noen dramatikk i dette. Politiet kan holde dem i 12 timer uten å føre dem foran en dommer så vi tror de slipper ut i morgen, sier Greenpeace sin danske kommunikasjonskvinne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere