«Norsk» luksusskip sank

Det «norske» cruiseskipet Pride of America, som er under ombygging ved et verft i Tyskland, gikk ned i natt etter et voldsomt uvær.

14.01.04 13:19

Det får TV 2 Nettavisen bekreftet hos byggeverftet Lloyd Werft i Bremerhaven. Pride of America er eid av cruiserederiet Norwegian Cruise Line (NCL). Tre verftsarbeidere skal ha blitt skadet i uhellet.

Kaos
I stormen som raste i Bremerhaven i natt, smalt det enorme skipet inn i dokken og begynte å ta inn vann. Da TV 2 Nettavisen var i kontakt med verftet ved 10.30-tida onsdag, hadde skipet en slagside på 20 grader. Vannet står opp til det tredje dekket, og det råder fullt kaos ved verftet.

Verftsledelsen har konstatert at det er minst ett hull i skipssida, men foreløpig vil ingen uttale seg om hvor omfattende skadene er.

Pride of America rev en diger kran overende da skipet gikk ned, og kranen knuste en bygning i fallet.

Maskinrom fylt med vann

Etter det TV 2 Nettavisen har fått opplyst, er vanndybden i dokka cirka ni meter. De tre nederste dekkene på cruiseskipet inneholder maskinrom og diverse arbeidsrom. Ingen av cruisekabinene er blitt fylt av vann.

Brannmannskapene har ikke utstyr til å få lenset det 300 meter lange skipet for vann. Den jobben må gjøres av et firma med spesialutstyr, ifølge Spiegel.de.

Bygges om
Pride of America er en del av den tidligere norskeide NCL-flåten, som ble solgt til malaysiske Star Cruises for fire år siden. Bak cruiseeventyret NCL stod norske finanskjendiser som Trygve Hegnar og Kristian Siem.

I dag er skipet under ombygging ved Lloyd Werft. Passasjerkapasiteten skal økes fra 2.000 til 2.500, og skroget skal forlenges med 25 meter. Planen var å ferdigstille byggearbeidene i april i år.

Allerede 9. mai har NCL planlagt å gjennomføre det første cruiset med det ombygde skipet. Det er nå uvisst om verftet vil greie å holde tidsplanen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag