RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk-russisk pianist drept i England - norsk mann (48) pågrepet

Sist oppdatert:
En 48 år gammel mann er pågrepet for drapet på den norskrussiske musikeren Natalia Streltsjenko i Manchester i England i helgen. Mannen skal være hennes ektemann.

Den 38 år gamle konsertpianisten som har bodd i Norge i 15 år, ble søndag formiddag funnet hardt skadd i sitt hjem i Manchester. Hun døde av hodeskadene hun var blitt påført, skriver Manchester Evening News.

Politiet har pågrepet en 48 år gammel mann som er siktet for drap. Ifølge avisa The Telegraph er det Streltsjenkos ektemann som er pågrepet.

– Stort sjokk

– Vi er alle sammen sjokkert. Det er uvirkelig, hun er bare revet bort. Det er helt absurd, sier Arne-Peter Rognan, musikkprodusent og venn av Streltsjenko, til NTB.

Han befant seg mandag i Manchester. Dagen før var han med og identifiserte den avdøde musikeren, som han har jobbet sammen med i en årrekke.

Han beskriver Streltsjenko som svært energisk og varm person.

– Hun var en fantastisk pianist, hadde alltid et prosjekt gående og øvde opptil tolv timer daglig, sier han til NTB.

38-åringen er av russisk opprinnelse og også kjent under navnet Natalia Strelle. Ifølge sin hjemmeside anses hun som en av Norges mest internasjonalt anerkjente solopianister.

Hun skulle ha holdt flere konserter i Norge, Frankrike og Storbritannia senere i år.

– Mye bortreist

Sjokkerte naboer sier til Manchester Evening News at Streltsjenko og familien ofte var bortreist fordi de var på turné.

– Jeg så at de tok kvinnen med til sykehus, det så ut til at hun var ganske alvorlig skadd. Vi hadde aldri ventet dette, sier Juliana Hulse, en av naboene, til avisen.

Streltsjenko kom til Norge sammen med sin daværende russiske ektemann i 1999. Hun studerte på Norges musikkhøgskole, der hun ble uteksaminert i 2004.

– Natalia var en begavet student, en lynende talentfull pianist og en god venn. Dette er bare grufullt for alle, særlig for hennes nærmeste familie, skriver professor ved musikkhøyskolen, Einar Henning Smeby, i en sms til VG.

Streltsjenko etterlater seg en sønn på 14 år som bodde sammen med henne i Manchester. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere