RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk Siem Pilot-matros savnet på Sicilia

En norsk matros er savnet fra supplyskipet Siem Pilot som ligger til kai i Catania på den italienske øya Sicilia, opplyser rederiet. Skipet bidrar i arbeidet med å redde flyktninger i Middelhavet.

Matrosen ble sist sett natt til tirsdag, opplyser rederiet O.H. Meling & Co. AS i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Personell fra politiet og Forsvaret om bord på skipet samarbeider med italiensk politi og kystvakt med søk både på land og i sjøen. Matrosen er også etterlyst internasjonalt av italiensk politi.

Det norske skipet Siem pilot deltar i Frontex-operasjonen Triton og bidrar med kontroll av Schengen-områdets yttergrense og redning av migranter og flyktninger i Middelhavet.

Rederiet opplyser at matrosens pårørende, en representant fra rederiet og en sjømannsprest er på vei til Catania. De ønsker ikke henvendelser fra mediene.

Det er italiensk politi som har ansvaret for etterforskningen av forsvinningen, opplyser rederiet. Norsk politi om bord og Kripos samarbeider med italiensk politi i arbeidet.

Besetningen på Siem Pilot består av totalt 30 nordmenn, hvorav 20 har bakgrunn fra politiet og Forsvaret og 10 er sivile. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere