Norsk skip har hatt 451 migranter om bord etter flere redningsaksjoner

Det norske skipet Siem Pilot har i to døgn hatt 451 migranter om bord etter flere redningsaksjoner i Middelhavet.

Det norske skipet Siem Pilot har i to døgn hatt 451 migranter om bord etter flere redningsaksjoner i Middelhavet. Foto: Kripos (NTB scanpix)

Setter av migrantene på Sardinia.

18.07.15 16:43

Det norske skipet Siem Pilot har i to døgn hatt 451 migranter om bord etter flere redningsaksjoner i Middelhavet. Migrantene overføres lørdag til den italienske øya Sardinia.

Mannskapet på Siem Pilot fikk torsdag melding om et gummifartøy med migranter rundt seks timer seiling fra skipets posisjon. Båten hadde 120 personer om bord som ble brakt i sikkerhet på det norske skipet.

Samme kveld ble ytterligere 331 migranter og en død person overført til Siem Pilot. Tidligere på dagen ble de reddet i tre aksjoner utført av en italiensk fregatt.

Styrkesjef Erling Olstad på Siem Pilot. Foto: Kripos (NTB scanpix)

Redningsaksjonene skjedde sør for Malta, ned mot libyske kysten.

Torsdagens oppdrag er det fjerde redningsoppdraget for Siem Pilot etter at det begynte å delta i EUs Operasjon Triton i Middelhavet i juni.

Oppdraget har vært krevende for mannskapet.

– Flere av migrantene var skadd og har hatt behov for behandling og oppfølging fra sanitetspersonellet under transporten. I tillegg måtte vi underveis evakuere en gravid kvinne med bistand fra maltesiske myndigheter, sier styrkesjef Erling Olstad.

Av de 451 migrantene er det 363 menn, 62 kvinner og 26 barn, hvorav flere av dem er spedbarn. Migrantene har oppgitt 17 ulike nasjonaliteter.

Totalt har mannskapene på Siem Pilot reddet 1.924 migranter siden skipet sluttet seg til Operasjon Triton. (©NTB)


Migrantene på Siem Pilot overføres lørdag til den italienske øya Sardinia. Foto: Kripos (NTB scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.