RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk skip mistenkt for oljeutslipp

Et bergensskip ble fredag brakt inn til Brest i Frankrike etter mistanke om at det lekket olje med vilje.

Ifølge nyhetsbyrået AP foreligger det mistanke om at kjemikalitankeren «Trans Arctic» slapp ut olje frivillig. Skipet ble tatt på fersken da de gjorde det samme i Italia for tre uker siden, hevder byrået.

Rederiet Seatrans vil mandag betale 3,2 millioner kroner i kausjon for å få skipet ut av Brest.

Leder av kjemikalieavdelingen i Seatrans, Jan Henrik Johansen, avviser på det sterkeste at episoden i Italia var frivillig oljesøl.

- Da vi lå i havn i Italia for tre uker siden, oppdaget vi lekkasje i en bunkerstank da vi pumpet ut bunkersolje. Vi varslet italienske myndigheter øyeblikkelig. Det ble lagt ut oljelenser og pumpet opp 10 kubikkmeter olje og vann. Italienske myndigheter skrev til oss etter episoden at de var meget fornøyd med vår håndtering av saken. Derfor kjenner jeg meg overhodet ikke igjen i versjonen som AP beskriver, sier Johansen til Bergens Tidende.

Johansen hevder det er ren prosedyre når franske myndigheter forlanger en kausjon på 3,2 millioner kroner for å slippe skipet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere