RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk sugardating-nettsted utløser raseri i Frankrike


REAKSJONER: Da reklameplakatene for datenettstedet dukket opp i Norge, reagerte mange negativt. Nå skaper selskapet og reklamen også furore i Paris.
REAKSJONER: Da reklameplakatene for datenettstedet dukket opp i Norge, reagerte mange negativt. Nå skaper selskapet og reklamen også furore i Paris. Foto: Twitter
Sist oppdatert:
Ordføreren i Paris vil forsøke å forby det omstridte datingnettstedet Rich Meet Beautiful, som har base i Norge.

Nettstedet har satt opp reklamer utenfor Sorbonne-universitetet, noe som har vakt sterke reaksjoner blant studentene. «Gå ut med en Sugar Daddy eller Sugar Mama», oppfordrer reklamen.

Nettstedet retter seg mot unge som ønsker å møte velstående og betraktelig eldre partnere. Kritikere anklager nettstedet for å oppfordre til prostitusjon.

– Bak disse retusjerte bildene er det unge mennesker som kan ende opp i prostitusjon, sier Paris' viseordfører Helene Bidard.

Les mer: Sugardating-reklame får sterke reaksjoner

- Ingen kvaler

De kommunale myndighetene vil prøve å forby nettstedet, som tidligere har utløst sterke reaksjoner i Belgia, Sverige og Norge. I alle landene er nettstedet blitt etterforsket eller anmeldt.

Mannen bak nettstedet, Sigurd Vedal, har avvist anklagene om prostitusjon. Han insisterer på at Rich Meet Beautiful er et normalt datingnettsted.

Da reklamen dukket opp i Norge tidligere i høst, sa Vedal at han ikke har noen kvaler.

- Jeg har ingen samvittighetskvaler. Rich meet beautiful er en nettside der 75 prosent av medlemmene er kvinner som søker suksessfulle menn. De kommer til oss, sa Vedal til Universitas i september.

- Ulovlig

Forbrukerombud Elisabeth Lier Haugseth var da sterkt kritisk til reklamekampanjen, og konkluderte med at den er ulovlig.

- Reklamen oppfordrer blant annet kvinnelige studenter til å innlede intime relasjoner til rike menn mot økonomiske kompensasjoner. Og mens kvinnene er avbildet lettkledde, fremstilles mennene som vellykkede og suksessfulle. Denne typen markedsføring bryter klart med likeverdet mellom kjønnene og er derfor ulovlig.

Les mer: Forbrukerombudet mener sugardaddy-reklame er ulovlig

Eldre vs ung

Sugardating er i korte trekk et forhold hvor en ofte eldre person dater en yngre partner og gir denne personen enten penger eller gaver i bytte mot sitt selskap.

Et slikt forhold trenger ikke nødvendigvis å innebære noen form for seksuell aktivitet mellom partene.

Ofte dreier det seg om unge kvinner og eldre menn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere