*Nettavisen* Nyheter.

Norsk vitne: - Fullt kaos

- Her er det kaotisk. Alle frykter at det er nye terrorangrep, sier nordmannen Einar Karlsen. Han er øyenvitne til kaoset etter eksplosjonene i London.

22.07.05 06:55

Einar Karlsen jobber bare 100 meter fra Warren Street, der det skal ha vært en eksplosjon i t-banen.

- Like utenfor vinduene mine kjører ambulanser, politibiler og brannbiler i skytteltrafikk. Det er et hav av redningsfolk ute i gatene. Folk strømmer vekk fra området, sier han.

Det er meldt at ryggsekken til en person eksploderte i det t-banetoget var på vei inn til stasjonen Warren Street. Ifølge Reuters var det en spikerbombe som gikk av i undergrunnen.

Alt er sperret av
Karlsen hørte ikke noe smell eller noe annet som kunne tyde på eksplosjon. Han ser heller ikke noe røyk fra t-banestasjonen.

- Det tok tid før jeg forsto at noe større hadde skjedd. Plutselig vrimlet det med redningskjøretøyer i gaten. Mens vi snakker sammen nå, henger det flere helikoptere i lufta over Warren Street, forteller han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Alle gatene i området er sperret av.

- Vi må vel gå hjem i dag, for undergrunnen er stengt. Politiet tar ingen sjanser, og det virker som om de frykter at dette kan ha vært et nytt terrorangrep, sier nordmannen.

Tok t-banen
Bjørn Carlsen er i London sammen med 15 andre nordmenn. De tok t-bane femten minutter før de fikk høre om det som har skjedd.

- Det er klart at det er spesielt å tenke på. De siste dagene har vi jo filosofert litt over hvordan det må oppleves å være der når noe sånt skjer, og nå har det kanskje skejdd igjen, sier Carlsen fra enden av Oxford Street.

WEB-TV:

Intervju med Torgeir Veimo, som bor i samme bygningen som undergrunnstasjonen Warren Street ligger i.

Rundt ham er det tilløp til kaos, med mange ambulanser og politibiler under utrykning. Da en av ambulansene stoppet ved siden av ham, spurte han hva de burde gjøre.

- De sa at vi burde holde oss unna transportmidler, så nå må vi nok gå hjem til hotellet selv om det sikkert er en mil, sier Carlsen, mens 20-30 politifolk stormer forbi.

Familien hans ferierer for tiden i London sammen med tre andre familier fra Skogn i Nord-Trøndelag. Etter planen skal de reise hjem i morgen, men nå fikk de også med seg en opplevelse de helst ville ha sluppet.

- Det er en forferdelig situasjon å komme opp i. Helt uvirkelig.

Er du i London? Send oss en mail på: vaktsjef@nettavisen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.