RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske bilister tar større risiko i utlandet

En ny beregning fra Europeiske Reiseforsikring viser at rundt 180 nordmenn hvert år blir skadd i trafikkulykker i utlandet. I Norge er vi derimot mer forsiktige.
En ny beregning fra Europeiske Reiseforsikring viser at rundt 180 nordmenn hvert år blir skadd i trafikkulykker i utlandet. I Norge er vi derimot mer forsiktige. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Hvert år skades 180 nordmenn i trafikkulykker i Europa. Trygg Trafikk mener norske bilister tar større risiko i utlandet.

– Nordmenn er flinke til å bruke bilbelte hjemme, men mange dropper bilbeltet på ferie i utlandet. Det virker som om sol og ferie gjør at fornuften tar litt pause, sier kommunikasjonssjef Ann-Kathrin Årøen i Trygg Trafikk.

Hun sier at det i de fleste ferieland er et mer hektisk trafikkbilde enn hjemme, noe som øker risikoen for ulykker. En ny beregning fra Europeiske Reiseforsikring viser at rundt 180 nordmenn hvert år blir skadd i trafikkulykker i utlandet.

– Trafikkulykker er blant de vanligste grunnene til at nordmenn omkommer eller blir hardt skadd i utlandet. Hvert år ser vi ulykker som kunne vært unngått dersom folk hadde vært flinkere til å avpasse farten, bruke bilbelte i bil og huske hjelm og egnet bekledning når de kjører MC, opplyser assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforsikring.

Selv om vi som bilister tar større risiko i utlandet, er vi mye mer forsiktige som fotgjengere. Hele 73 prosent sier de tar flere forholdsregler i utlandet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere