OSLO (Nettavisen): - Vi holder oss på hotellrommet og venter på beskjed om hva vi skal gjøre.

Les også: 1,5 millioner innbyggere og turister har fått beskjed om å evakuere Florida

Det sier Charlotte Berg (28) fra Bergen til Nettavisen. Torsdag kveld norsk tid sitter hun på hotellrommet på Miami Beach og følger nyhetene på TV om orkanen Matthew som nærmer seg delstaten.

- Vi ser ut mot sjøen, der det er kraftige bølger. Vinden river godt i palmetrærne ute. Det er ingen folk på stranden, men det er fortsatt noen mennesker i gatene her, sier hun.

Mens Nettavisen intervjuer Berg forteller amerikanske medier og værvarslere at orkanen har styrket seg mens den nærmer seg delstaten. Guvernør Rick Scott evakuerer 1,5 millioner innbyggere, og USAs president Barack Obama erklærer unntakstilstand i delstaten.

- Foreløpig har vi fått beskjed om å holde oss på hotellrommet, men blir det evakuering, er vi klare. Det er mange innbyggere som allerede har dratt, sier Berg.

Hun forteller at beskjeden de har fått er at orkanen er ventet å gjøre landfall litt lenger nord.

Følg orkanens vei og se varselkart på National Hurricane Center.

Onsdag var hun på stranden og badet og solet seg, men torsdag har dagen vært tilbrakt på hotellrommet.

«Idyllen ble brått avbrutt av at det er meldt storm», skrev hun på bloggen sin. «Flyplassene stenges og butikkene raides for vann og mat», skriver hun.

Familien Lehmann fra Skien ble evakuert da de kom til Fort Lauderdale på ferie, skriver Telemarksavisa. Familien ble flyttet til et hotell lenger inn i landet.

- Jeg har blant annet snakket med en dame som kom med en fire dager gammel baby på armen, som ikke turde å være i sitt eget hjem, sier Hilde Lehmann til avisa.

Omkring 140 mennesker er så langt funnet omkommet etter orkanens herjinger på Haiti onsdag, opplyser lokale tjenestemenn til nyhetsbyrået Reuters.

I byen Jeremie sør i landet er ødeleggelsen nærmest total, melder CAREs landdirektør, Jean-Michel Vigreux, ifølge NTB.