*Nettavisen* Nyheter.

Norske forsterkninger til Mitrovica

Foto: (AP/Scanpix)

300 norske KFOR-soldater har nå satt seg i bevegelse og er på vei til Mitrovica for å bistå franske og danske styrker.

19.03.04 20:37

Sammenstøtene mellom kosovo-albanere og serbere i den delte byen Mitrovica og den spente situasjonen generelt i Kosovo, gjør at KFOR nå trapper opp beredskapen i området. Som et ledd i dette sendes nå forsterkninger av norske KFOR-soldater til Mitrovica. Det opplyser informasjonsrådgive Grethe Skundberg på Fellesoperativt hovedkvarter (FOHK) på Jåttå utenfor Stavanger fredag kveld.

Pansrede kjøretøyer

- Det er snakk om 300 soldater med kjøretøyer som nå har satt seg i bevegelse. Det er et par timers kjøretur opp til Mitrovica, sier Skundberg til TV 2 Nettavisen. De norske forsterkningene ankommer med sju-åtte pansrede kjøretøyer.

200 nye soldater

Flere NATO-land har vedtatt å sende tilsammen 2.000 nye soldater til Kosovo etter uroen de siste dagene, melder NTB. Fredag ble det meldt om at serbere var fordrevet fra byen Obilic utenfor provinshovedstaden Pristina og at en serbisk-ortodokse middelalderkirke lå i aske. Sykehusene i Kosovo er fulle etter sammenstøtene mellom kosoo-albanere og serbere.

Fortsatt spent

- Det er noe roligere enn i går kveld, men fortsatt spent. Jeg tror ikke vi er ferdig med urolighetene, sier oberst Nils Hanheide, sjef for den norske Kosovo-styrken til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.