RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske høyreekstreme tatt ved nazimarsj

Sist oppdatert:
Svensk politi pågrep to norske høyreekstremister i forbindelse med nazimarsjen hvor 1200 personer deltok i Stockholm lørdag.

Politiet fant også det de mistenker er en bombe.

I Salem delttok 1200 høyreekstreme i det årlige fakkeltoget, til minne om drapet på en 17-årig snauskalle. Også mange venstreaktivister var samlet til en motdemonstrasjon i sentrum av Stockholm.

Til sammen 12 persnner skal ha blitt pågrepet.

- To nordmenn var blant de pågrepne, sier informasjonsansvarlig Ulf Göranzon i Stokcholms-politiet til TV 2 Nettavisen.

Etter arrestasjonen ble de pågrepne, inkludert nordmennene, avhørt av politiet.

- Over helgen vil de bli utvist, og sendt til Norge, får TV 2 Nettavisen opplyst. Ifølge den svenske avisen Expressen vil norsk politi eskortere de to ut av landet.

De pågrepne mistenkes for brudd på knivloven, alternativt for å ha planlagt mishandling. Det ble også beslaglagt jernrør, kniver, balltrær og tåregass. Ytterligere en person ble påpgrepet mistenkt for rasehets.

I nærheten av plassen hvor militante venstreaktivister tidligere lørdag hadde holdt en motdemonstrasjon, fant politiet lørdag kveld et bombelignende objekt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere