RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske jenter kidnappet i Guatemala

Sist oppdatert:
Fire norske jenter ble kidnappet og ranet i Guatemala.

De fire jentene i 20-årene fra Klepp og fra Mandal hadde leid en minibuss som skulle frakte dem tilbake til Guatemala fra nabolandet Honduras. Jentene hadde vært på dykkertur på øya Utila og skulle tilbake til Antigua.

På veien ble bilen presset av veien og ranere kapret minibussen, skriver VG.

- Jeg har aldri noen gang vært så redd, aldri, skrev Ine Braut Haukali fra Klepp i en mail hjem til foreldrene. Dramaet skjedde natt til fredag i forrige uke.

De tungt bevæpnede ranerne kjørte minibussen opp i fjellene. Her ble jentene tvunget ut av minibussen og fratatt alt av verdisaker. Ranerne lot dem imidlertid få beholde passene.

Kine Lindal beskriver den ubehagelige opplevelsen slik i sin blogg:

- Underveis hadde vi en ganske så fæl opplevelse. Vi ble kidnappet og ranet og bundet oppe på et fjell, og måtte tilbringe hele natta der. Helt ærlig var jeg helt sikker på at vi ikke kom til å komme tilbake. Har det etter forholdene greit nå. Er veldig glad for at jeg har overlevd, skriver Kine Lindal..

Før ranerne stakk av, fikk jentene, sjåføren og tre andre passasjerer beskjed om å bli liggende stille i tre timer. Til slutt klarte jentene å ta seg ned til bebodde strøk, der de fikk hjelp.

Lindal og Haukali befinner seg nå i byen Antigua. De har vært i Guatemala siden 15. januar i år.

- Jeg har tenkt kjempemasse på alle hjemme. Det er først når du er oppi sånne situasjoner at du kommer på hvor mange du er glad i, skriver Lindal i bloggen sin.

Venninnen Tina og Signe har reist videre mot Costa Rica.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere