*Nettavisen* Nyheter.

Norske kriminelle sprer frykt

Svenske myndigheter frykter at David Alexander Toska og to andre etterlyste etter dødsranet i Stavanger gjemmer seg i Sverige. - De kan være farlige og voldsomme, advarer politiet.

13.01.05 12:11

Svensk politi har lenge bistått sine norske kolleger i etterforskningen av ranet der politimannen Arne Klungland ble drept.

Nå frykter politiet at det ettersøkte trekløveret David Alexander Toska, Yusuf Hani og Ridvan Halimi kan være på rømmen i Sverige, skriver Aftonbladet. Ifølge avisens kilder har de tre vært etterlyst i Sverige siden julehelgen. Politiet advarer i etterlysningen om at de tre kan være voldelige.

- De tre kan bli farlige og voldsomme, heter det i etterlysningen.

Blant sporene som peker mot Sverige er en svenskregistrert Saab som ble sett i Stavanger ransdagen. Bilen ble stoppet i en politikontroll etter ranet, men sjåføren, Yusuf Hani, fikk kjøre videre etter kontrollen. Svensk politi mener de har så sterke bevis mot Yusuf Hani at det er utstedt arrestordre på ham.

- Ingen ny etterlysning
Norsk politi avviser derimot at de har sendt ut en ny etterlysning til sine svenske kolleger.

- Vi har ikke sendt ut noen ny etterlysning, men den internasjonale etterlysningen vi sendte ut like etter Stavanger-ranet står fortsatt ved lag, sier avsnittsleder Helge Tangen i Interpol til TV 2 Nettavisen.

Han sier han ikke kjenner til at politiet har fått nye opplysninger om at de tre etterlyste skal befinne seg i Sverige.

- Det går vel en del rykter om hvor de kan være, og det kommer fra tid til annen tips om at de er der og der. Det er mulig det er dette svenske medier har fanget opp, sier Tangen.

Interpol i Sverige ønsker ikke å kommentere saken overfor TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.