RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske Kristoffer venter på stormen

Sist oppdatert:
Med skapet fullt av hermetikk og flaskevann venter norske Kristoffer N. Rønneberg i Washington med skrekkblandet fryd på orkanen ”Isabel”.

Torsdag stengte den norske ambassaden i Washington tidlig.

- Rett og slett for at vi skulle være sikre på at vi kom hjem igjen, forteller Rønneberg, redaktør i avisen News of Norway.

Forberedelser
Klokken 19 lokal tid regner nordmannen med at ”Isabel” vil være på høyden i Washington. Det er fem timer til.

Batteriene til lommelykta er nyladet og nordmannen sier han er klar for det meste. Bilen skal ha sette i garasjen til en kamerat.

- Akkurat nå svinger det bare litt i trærne, forteller Rø nneberg på telefon med TV 2 Nettavisen klokken 20 norsk tid.

Trær som knekker
Det meste av Washington by er evakuert. Også presidenten, som har dratt til landstedet Camp David oppe i Marylands fjellheim. Hele torsdag har det regnet og blåst forsiktig.

- Vi forventer at trær vil falle over veiene og at det dermed kan bli vanskelig å kjøre. I tillegg regner vi med at det blir strømstans i deler av byen. De fleste strømledningene er nemlig ikke i bakken, men i kabler langs veien. Knekker et tre eller to, kan et helt kvartal bli uten strøm, forteller Rønneberg.

Verst på kysten
Orkanen Isabel er på vei mot Washington og kom først inn over The Outer Banks i North Carolina. Den har nå en fart på over 170 kilometer i timen, ifølge NTB.

Over 200.000 personer var på forhånd evakuert i påvente av orkanens herjinger, over 50 millioner mennesker kan bli berørt av uværet.

- Jeg er veldig glad jeg ikke bor på kysten nå. For oss som bor litt inni landet er dette mer spennende enn skummelt, forteller Rønneberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere