Gå til sidens hovedinnhold

Norske Monica vil hjem

Monica Bedi fra Drammen bønnfaller den indiske statsministeren om å la henne dra til Norge. Bedi ble arrestert sammen den mistenkte storterroristen Abu Salem i 2002.

Det portugisiske utenriksdepartementet avviste i mai i år Bedis søknad om politisk asyl på humanitært grunnlag.

Bedi ble løslatt 17. september etter å ha sonet en dom på to års fengsel for bruk av falske dokumenter for å få opphold i Portugal. Kvinnen venter nå på at utvisningssaken hennes skal komme opp.

Vil til Norge
Det ligger i kortene at Monica Bedi vil bli utvist til India, men nå har hun skrevet et brev til den indiske statsministeren Manmohan Singh, hvor hun ber om en ny sjanse, skriver The Times of India.

I brevet viser Bedi til sin vanskelige psykiske situasjon, og hun ber instendig om få dra til Norge. Den unge kvinnen kom hit med sine foreldre for 18 år siden, og er oppvokst i Drammen.

Bedi utvandret fra Norge i 1993, og har senere forsøkte seg som filmskuespiller i Bollywood.

Al-Qiada
I India ble Bedi sammen med Abu Salem, som i dag regnes som en av Indias mest ettersøkte menn.

Abu Salem har vært koblet både til bilbombene på Bali i 2002 og al-Qaida.

Salem mistenkes å ha stått bak et bombeangrep i Mumbai i 1993 som tok livet av 250 personer. I tillegg er Salem mistenkt for å ha vært involvert i rundt 60 drapssaker.

Abu Salem soner fortsatt en dom på fire og et halvt års fengsel i Portugal, for bruk av falske dokumenter, samt for å ha motsatt seg arrest.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar