RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske offiserer til Sudan

(APF/Scanpix)
Sist oppdatert:
Norge stiller med 30 offiserer til den fredsbevarende styrken FN skal opprette til å overvåke fredsavtalen i Sudan.

Norge har spilt en sentral rolle i fredsforhandlingene mellom Nord- og Sør-Sudan, men bidraget til den fredsbevarende styrken blir mer beskjedent, melder NTB.

- Norge kan bidra med inntil 30 offiserer til FN-styrkene i Sudan. Vårt bidrag vil bestå av stabsoffiserer, observatører og et sanitetselement, opplyser pressetalsmann Rolf Kjos i Forsvarsdepartementet til nyhetsbyrået.

FNs generalsekretær Kofi Annan ønsker en styrke på 10.130 soldater, samt 755 politifolk til landet. Sikkerhetsrådet vedtok opprettelsen av styrken før helgen. Styrkene skal først og fremst sørge for sikkerheten i Sør-Sudan og bistå med tilbakeføring av flyktninger og gjenoppbyggingen av landet.

Utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson reiste søndag til Sudan for å ha samtaler med visepresident Ali Osman Taha og lederen for opprørsbevegelsen SPLM i Sør-Sudan, John Garang. Statsråden skal også til den konfliktfylte regionen Darfur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere