RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske soldater i kamp

Sist oppdatert:
En mann ble drept da Norske KFOR-soldater i Kosovo onsdag kveld skjøt mot en bil som forsøkte å forsere en sperring. Rundt 250 norske soldater var onsdag kveld innblandet i kraftige sammenstøt.

Urolighetene de norske KFOR-soldatene er involvert i, skjedde i den lille byen Caglavica, 2 kilometer sør for hovedstaden Pristina i Kosovo. De norske soldatene er utplassert for å hindre en gruppe albanere å ta seg frem til en liten landsby der det bor serbere.

- Det er brukt ganske mye vold mot de norske soldatene. Blant annet så har en kosovoalbaner forsøkt å kjøre bil rett inn i den norske soldatlinjen. De norske soldatene måtte skyte i selvforsvar, og dessverre medførte dette at sjåføren ble drept, sier sjef for de norske styrkene i Kosovo, oberst Nils Hanheide til TV 2 Nyhetene.

I alt seks norske soldater skal ha blitt lettere skadd i sammenstøtene onsdag.

- Det brukes blant annet molotov coctails mot våre soldater, sier Hanheide.

Alvorligste på lenge
Oberstløytnant Tore Idsøe ved Fellesoperativt hovedkvarter i Jåttå ved Stavanger sier til NTB at urolighetene er de alvorligste på lang tid. Meldingene tyder på at det er uroligheter over hele Kosovo. Det er vanskelig å få situasjonen under kontroll, og ved 22-tiden var det ikke noe som tydet på at gemyttene hadde dempet seg, sier Idsø.

Oberstløytnanten beklager at sjåføren ble drept, men sier soldatene handlet i rent selvforsvar da de ble regelrett påkjørt.

Minst ti personer er drept og 250 såret i ulike sammenstøt mellom etniske albanere og serbere i løpet av onsdagen. FN har innført portforbud for å forsøke å få kontroll over situasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere