RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske soldater i skuddveksling nyttårsaften

Foto: Lars Kroken / FORSVARET (Scanpix)
Norske soldater kom i skuddveksling med opprørere i Afghanistan nyttårsaften. Ingen norske ble såret, men «et antall» opprørere ble drept.

De norske soldatene opererte sammen med afghansk politi da de havnet i skuddveksling utenfor landsbyen Ateh Khan Khwajeh, opplyser Forsvaret.

De norske soldatene ble beskutt fra flere hold og besvarte ilden. Deler av enheten beveget seg inn i landsbyen og fikk klarert situasjonen. Striden varte i sju timer.

- Vår hensikt var å komme i kontakt med en lokal leder for en landsby. De ønsker fred og utvikling. Da vi ble skutt på, besvarte vi ilden og tok kontroll, sier oberstløytnant Knut Fredheim, sjef for de norske styrkene i Maimana.

- Under slike operasjoner ønsker vi ikke å bruke militær makt, men når vi blir angrepet er det nødvendig å slå hardt tilbake og ta kontrollen. Vi ønsker ikke å gi opprørere og kriminelle muligheten til å bruke slike situasjoner mot oss, legger han til. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere