RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske soldater i skuddveksling

Foto: Forsvaret (Forsvaret)
Sist oppdatert:
Norske soldater var involvert i en skuddveksling med opprørere i Nord-Afghanistan lørdag.

Det opplyser Fellesoperativt hovedkvarter i en pressemelding søndag formiddag.

- De norske soldatene var på oppdrag i Ghowrmach-distriktet i går. De ble tatt under ild i området og besvarte ilden. Fienden trakk seg tilbake etter om lag fire timer, og så brøt forsvaret kontakten og reiste ut av området, sier kommunikasjonsrådgiver i Fellesoperativt hovedkvarter, Lars Magne Hovtun, til Nettavisen.

Ingen nordmenn skadd
- Ingen norske soldater eller allierte soldater ble skadd, og vi vet ikke om fienden ble rammet av noen av våre skudd. Angrepet skjedde på store avstander på opp til én kilometer og mer, sier Hovtun.

Fellesoperativt hovedkvarter ønsker ikke å kommentere hvor mange norske soldater som deltok i lørdagens oppdrag, men understreker at det var omfattende.

- Av sikkerhetsmessige grunner oppgir vi ikke eksakte antall, men det var en betydelig styrke med norske, allierte og afghanske soldater, sier Hovtun.

Tydelige fremskritt
Hovtun opplyser at Ghowrmach-distriktet har lenge vært et friområde for opprørere.

- I den siste tiden har internasjonale styrker prøvd å få bedre kontroll over dette friområdet ved å legge press på kjente opprørsstyrker. Det er gledelig å se at samarbeidet med den afghanske hæren fungerer så godt. Operasjonen ble både planlagt og gjennomført sammen med dem, og her ser vi tydelige fremskritt, sier han.

Ghowrmach-distriktet ligger om lag åtte mil sørvest for den norske militærleiren i Meymaneh. De norske soldatene som deltok i operasjonen er til vanlig stasjonert i byen Meymaneh i Nord-Afghanistan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere