RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske styrker blir i Irak

Sist oppdatert:
Norge kommer til å bidra til den internasjonale stabiliseringsstyrken ut første halvår 2004, sa utenriksminister Jan Petersen i sin redegjørelse til Stortinget mandag.

Bidraget vil bli videreført på omtrent samme nivå som i dag. Utenriksministeren understreket at de norske styrkene i Irak ikke gir Norge status som okkupasjonsmakt i Irak, melder NTB.

I Afghanistan vil Norge bidra sterkere til oppbygging av sivilt politi og grensepoliti, opplyste utenriksministeren. Han poengterte at Norge vil måtte være i Afghanistan i lang tid.

Sp-leder Åslaug Haga er sterkt kritisk til utenriksminister Jan Petersens (H) redegjørelse og sier at Norge ikke burde hatt soldater i Irak i det hele tatt.

- Utenriksministeren kunne godt ha sett flere problemer enn han gjorde i sin redegjørelse, som var svært lite analyserende. Han kunne i det minste ha bidratt med forsøk på å analysere flere dilemmaer, for eksempel om militære virkemidler er egnet til å bekjempe terrorisme, sier Haga til NTB i en kommentar mandag kveld.

Leiesoldater
Heller ikke Frp-formann Carl I. Hagen var særlig fornøyd med Petersens redegjørelse. Han sier at grensen er nådd for norsk deltakelse i utlandet, melder NTB.

Frp-formannen mener at det norske forsvaret er i ferd med å bygges opp til en «slags leiesoldat-hær» som sendes rundt om i verden.

Tam
SV-leder Kristin Halvorsen mener at utenriksminister Jan Petersen (H) var oppsiktsvekkende tam da han trakk opp linjene for norsk internasjonal innsats.

- Redegjørelsen gir bare en oversikt over det vi gjør i dag, og litt om at den i hovedtrekk kommer til å fortsette. Det er oppsiktsvekkende at vi ikke har en klarere politisk overbygget tanke om hva vi ønsker å gjøre, sier Kristin Halvorsen til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere