RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nær 300 drept i kamper ved syrisk oldtidsby

Nær 300 personer er drept i de siste dagenes kamper etter at IS angrep oldtidsbyen Palmyra. Bare søndag mistet rundt 50 personer livet i kampene.

Søndag var det nye sammenstøt mellom regjeringsstyrkene og IS-opprørerne utenfor byen, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Gruppen, som har et nettverk av aktivister i det krigsherjede landet, opplyser at 115 av de drepte er IS-opprørere, 123 kommer fra regjeringsstyrkene og opprørsgrupper som støtter den syriske regjeringen, mens 57 av de drepte er sivile.

Mange frykter at opprørerne fra ekstremistgruppa Den islamske staten (IS) skal ødelegge oldtidsruinene, som står oppført på UNESCOs liste over verdensarv.

Det er ikke kommet meldinger om at kampene har påført skade på ruinbyen og de gamle templene i området.

IS har tidligere ødelagt kulturarv i både Syria og Irak. Blant annet har gruppen lagt ut videoer som viser sprengningen av den 3.000 år gamle assyrerbyen Nimrud i Irak. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere