RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nær 50 døde i bussulykke i Brasil

Sist oppdatert:
Minst 49 mennesker omkom da en buss kjørte utfor en kløft sør i Brasil.

Bussen ble kastet titalls meter ned i en kløft, noe som gjør redningsarbeidet delstaten Santa Catarina svært vanskelig lørdag kveld lokal tid. Tallet på dødsofre stiger ettersom redningsmannskapene finner flere døde og overlevende dør på sykehus, opplyser talsmann Cladio Thomas i delstatsregjeringen.

Turbussen var på vei fra nabostaten Parana med plass til 50 passasjerer, men myndighetene frykter tallet var høyere. Ulykken skjedde nær et utkikkspunkt i Dona Francisca-fjellene, ikke langt fra endestasjonen i byen Joinville.

– Det er mennesker der ute som er fanget inne i vraket. Men sjansen for å finne noen i live, er rimelig liten, sier Nelson Coelho, talsmann for lokale myndigheter.

Vær- og veiforholdene var gode på ulykkesstedet, og politiet mener det kan se ut som om bussens bremser sviktet i en sving, opplyser en polititalsmann til Reuters. Nyhetsbyrået melder om opptil 51 døde.

Rundt 43.000 brasilianere dør i trafikkulykker hvert år, ifølge nyhetsbyrået AFP. Mellom 2002 og 2012 steg tallet på ulykker på veiene med nesten 25 prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere