RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker serbisk koalisjon

Sist oppdatert:
Serbias president vil ha de demokratiske partiene med i en koalisjonsregjering.

- Den nye regjeringen må dannes så snart som mulig, sier president Boris Tadic. Hans parti vant størst oppslutning blant den demokratiske fløyen under valget i Serbia. Nå ber han de demokratiske partiene legge stridsøksene vekk og danne en koalisjonsregjering for å avverge ultranasjonalististisk innflytelse, melder nyhetsbyrået AP.

Håper på demokrati (se innslag på TV 2 Sumo)

EUs utenriksministere har også bedt Serbias demokratiske partier samarbeide om regjeringsdannelse. Senere denne uken skal EUs utsending i Kosovo gi sine råd om hvorvidt den serbiske provinsen bør få uavhengighet. Mange venter i spenning på rapporten, men det er ikke sikkert konklusjonene blir offentliggjort denne uken.

Reformpartiets Bozidar Djelic, som foreløpig synes å ha best sjanser til å bli landets nye statsminister, advarerer mot å offentliggjøre rapporten før den nye regjeringen er på plass. Han mener det bare vil gi ultranasjonalistene ved til bålet.

Det er ventet at rapporten fra EUs utsending på en eller annen måte vil gå inn for uavhengighet for Kosovo, en løsning nasjonalistene i Serbia vil kjempe mot.

Et annet stridstema som ventelig vil prege forhandlingene om en regjeringsdannelse er utlevering av mistenkte krigsforbrytere, en nødvendighet for at Serbia kan løftes ut av isolasjonen og bevege seg mot EU-medlemsskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere