*Nettavisen* Nyheter.

NTB fjernet Arafat-melding

Yasser Arafat Foto: (EPA /Scanpix)

NTBs pressemeldingstjeneste har fjernet et melding fra Norsk Israelsenter etter kraftige reaksjoner. Meldingen knytter Yasser Arafat til Adolf Hitler og nazistenes jødeutryddelse.

08.11.04 15:20

Nå har NTBs pressemeldingstjeneste sagt opp Norsk Israelsenter som kunde. Pressemeldingstjenesten lar kundene sine sende ut pressemeldinger til NTB-abonnenter. Forutsetningen er at de holder seg til norsk lov og regelverk, og ikke inneholder polemikk eller kritikk mot personer eller institusjoner, skriver fagbladet Journalisten.

Dagens pressemelding fra Norsk Israelsenter falt tydelig utenfor disse forutsetningene.

- De er sagt opp som kunde og pressemeldingen er fjernet, sier Lars Jacobsen, som er ansvarlig for pressemeldingstjenesten i NTB.

Pressemeldingen starter slik:

«Jødenes erkefiende Arafat har aldri vært en fredsdue, men en terrorist, morder, korrupt tyrann og en fiende av fred og menneskerettigheter.»

Deretter knytter senteret Arafat til nazistene fordi «Arafats onkel, lærer og erklærte forbilde, Stormuftien av Jerusalem, Hajj Amin al-Husseini» jobbet sammen med «Heinrich Himmler og organiserte jødeutryddelse på Balkan, v.h.a. den muslimske Waffen SS-avdelingen Handjar, som han opprettet og var ´åndelig leder´ for.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.