*Nettavisen* Nyheter.

NTNU-student mistet sønn i skjelvet

Foto: (Reuters/Scanpix)

NTNU-studenten Dike F. Pautra fikk beskjed via tekstmelding om at sønnen Faruq (4) døde i jordskjelvet i Indonesia.

27.05.06 22:17

Pautra (34) studerer ved NTNU i Trondheim, men kona og hans tre barn bor hjemme i Indonesia. Han trodde at familien var på besøk hos svigerfaren i en annen del av landet da skjelvet rammet.

- Hans hus er langt unna jordskjelvområdet, og da jeg fikk vite om skjelvet klokka fire om natta norsk tid trodde jeg at de ikke var i fare. Men plutselig, i sjutida, fikk jeg en tekstmelding om det som hadde skjedd av svigerinnen min. Faruq var død, forteller han til Dagbladet.no.

Pautra er i Trondheim for å ta en to-årig mastergrad ved NTNU, melder adressa.no.

Kona og barna Aric (2), Faruq (4) og Aqif (6) var hjemme i Gantiwarno, som ble hardt rammet av skjelvet. Barna lå og sov da skjelvet skjedde, og taket på stua raste sammen. Faruq mistet livet, mens Aric, Aqif og kona Indri slapp unna med mindre skrammer.

3505 døde
Så langt er 3505 bekreftet døde i skjelvet som rammet øya Java lørdag morgen. Skjelvet målte 6,3 på Richters skala og er den største naturkatastrofen i landet siden tsunamien for halvannet år siden.

Mange tusen er skadet og opptil 200.000 er hjemløse etter skjelvet. Sykehusene i området har ikke kapasitet til å ta seg av alle som trenger hjelp. Da natten falt på i katastrofeområdet forberedte titusenvis seg på å sove på gatene, på jorder og i bakgårder mens de frykter etterskjelv.

For mørkt
Strømmen er også borte i store områder, noe som gjør redningsarbeidet vanskelig. Folk som i timevis har gravd etter sine kjære, måtte gi opp når mørket falt på.

- Det er rett og slett for mørkt, forteller Sarjio, som leter etter sin 40 år gamle nabo som trolig ligger begravd i ruinene av det som en gang var huset hennes.

- Det er ingenting vi får gjort nå, sier Sarjio.

President i telt
President Susilo Bambang Yudhoyono har besøkt katastrofeområdene, og har gitt hæren ordre om å evakuere ofre. Presidenten selv tilbrakte natten i et telt sammen med overlevende, melder AP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.