*Nettavisen* Nyheter.

Ny aggressiv hiv-variant oppdaget

Det er oppdaget en variant av hiv-viruset som gjør at pasientene utvikler aids dobbelt så raskt som det som hittil har vært vanlig i et gjennomsnittlig sykdomsforløp.

Den nye aggressive hiv-varianten ble nylig oppdaget på Cuba, skriver Dagens Medisin.

Den nyoppdagede varianten kan i verste fall utvikle seg til aids innen tre år, dersom den ikke blir behandlet, mot gjennomsnittlig rundt ti år med hiv-viruset vi kjenner nå. Det er forskere ved Det katolske universitet Leuven i Belgia som har studert pasienter ved Pedro Kouri-instituttet for tropemedisin i Havana på Cuba.

Forskerne studerte 73 pasienter, og alle pasientene som var smittet med den nye varianten, fikk aids i løpet av tre år. Ingen av pasientene fikk noen behandling før de utviklet aids.

Professor emeritus Stig S. Frøland, spesialist i infeksjonssykdommer, indremedisin og klinisk immunologi, har arbeidet med hiv og aids i svært mange år og var den som diagnostiserte den første aids-pasienten i Norge. Han mener hiv-viruset vil fortsette å overraske.

– Jeg tror hiv-viruset fortsatt ikke har avslørt alle sine hemmeligheter, blant annet når det gjelder mulighetene for nye kombinasjonsformer som kan ha endrede biologiske egenskaper, sier han

– Men funnene må bekreftes, sier Frøland, som viser til at det ikke er et høyt antall pasienter som er studert.

Lik Nettavisen og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.