RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny al-Qaida-leder valgt

Sist oppdatert:
Medlemmene av al-Qaida i Saudi-Arabia har utnevnt en ny leder, etter at nettverkets tidligere overhode ble drept, skriver en arabisk avis.

Saudiarabiske styrker drepte mandag al-Qaida-lederen Khaled Ali Hajj i en militæraksjon i hovedstaden Riyadh. Landets al-Qaida-celler har derfor kommet sammen og utnevnt en etterfølger, melder avisa al-Sharq al-Awsat, som gis ut i London av saudiarabiske eiere.

Den nye lederen, eller «emiren», går under navnet Abdel Aziz Issa al-Moqrin, ifølge avisas kilder. Han har også tidligere hatt en sentral posisjon i det islamistiske nettverket, og rykker nå opp som den øverste lederen i Saudi-Arabia, Osama bin Ladens hjemland.

Allerede da al-Moqrin var 17 år gammel skal han ha reist til Afghanistan for å få våpentrening og kjempe sammen med islamistiske grupper der. Noen år senere kjempet han i borgerkrigen i Bosnia. Deretter gikk turen til Somalia, hvor han ble arrestert og sendt tilbake til Saudi-Arabia.

Etter å ha sittet to år i fengsel i hjemlandet reiste han igjen til Afghanistan, hvor han samarbeidet med Taliban-regimet og kjempet mot de amerikanske styrkene som invaderte landet i 2001.

I dag regner saudiarabiske myndigheter al-Moqrin som en av landets 26 mest ettersøkte terrorister.

(NTB-DPA)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere