RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny arrestasjon i Maddie-saken

Sist oppdatert:
Mann pågrepet i Nederland.

Politiet i den nederlandske byen Eindhoven har pågrepet en 39 år gammel mann som mistenkes for å ha forsøkt å lure foreldrene til den savnede fireåringen Madeleine McCann.

Påtalemyndigheten mener mannen ville lure foreldrene for penger, melder AP.

Han skal ha opplyst at han hadde informasjon om hvor den bortførte jenta ble holdt, og krevde å få utbetalt to millioner euro i bytte mot informasjonen, opplyses det i en pressemelding.

Oppdiktet
Mannen, som ikke er identifisert, ble arrestert onsdag. Han har tilstått at han diktet opp opplysningene, og ingenting tyder på at han faktisk sitter på informasjon om hvor Madeleine McCann kan befinne seg.

Mannen sendte seks e-poster til Madeleines foreldre fra en internettkafé og fra et arbeidskontor. Nederlandsk politi skal ha prioritert saken høyt, og klarte til slutt og spore opp avsenderen av e-postene.

Belastning
- Den arbeidsledige mannen sier han i kjedsomhet begynte å leke med følelsene til Madeleines foreldre. Penger var trolig motivet, men han hevder han egentlig ikke ventet å oppnå noe, heter det i pressemeldingen.

- Det er helt uakseptabelt av folk blir grådige under disse forholdene, og tror de kan tjene penger på forsvinninger. Svindelforsøket utgjorde en unødvendig belastning for foreldrene.

Dersom han blir dømt, risikerer 39-åringen fire års fengsel.

Mannen er ikke den første som har forsøkt å svindle seg til penger i kjølvann av Maddie-forsvinningen.

En italiensk mann og en portugisisk kvinne ble i juni pågrepet i Spania i en lignende sak.

Den britiske 4-åringen ble bortført fra ferieleiligheten der hun lå og sov 3. mai 2007. Maddie og familien ferierte i den portugisiske badebyen Praia da Luz på Algarve-kysten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere