RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuters)

Ny brakseier til Kerry

Sist oppdatert:
John Kerry kunne natt til onsdag triumfere med en ny komfortabel seier. Howard Dean måtte noe skuffet innse at Kerry vant med over 10 prosentpoeng i primærvalget i New Hampshire.

Likevel er Deans andreplass et signal om at det er for tidlig å avskrive ham i demokratenes nominasjonsprosess. Kerry kjempet seg til 39 prosent av stemmene, mens Dean endte med 26, viste de offisielle tallene da 89 prosent av stemmene var talt opp.

En tydelig lettet og oppglødd Kerry takket jublende tilhengere og New Hampshire-velgerne natt til onsdag norsk tid..

– Jeg har hele livet kjempet for å gjøre livet bedre for folk. Denne kampen er bare så vidt begynt, sa Kerry. Han oppfordret resten av amerikanerne til å slutte seg til flertallet i den lille staten i USAs nordøstlige hjørne.

– Stå sammen med oss, og vi kan sammen løfte dette landet igjen, sa han.

Dean trengte et solid comeback etter det dårlige resultatet i Iowa. Spørsmålet er om andreplassen er overbevisende nok for de statene som går til valg neste uke.

Tilhengerne på valgvake i New Hampshire var tydelig mer enn fornøyd med resultatet. Dean kom knapt til orde da han gikk på podiet natt til onsdag. Men i staben skulle de helst sett at marginen fram til Kerry var ensifret.

– Det er klart vi helst skulle vunnet, så litt skuffet er jeg nok, sa Dean til amerikansk fjernsyn.

Takketalen hans på universitetet i Manchester var saklig og fullstendig fri for hyl eller krumspring som mediene kan latterliggjøre den kommende uken.

– Vi kan og skal sørge for å endre dette landet til det bedre, sa Dean.

Om en uke holder sju nye stater primærvalg: Sør-Carolina, Missouri, Arizona, Oklahoma, New Mexico, Delaware og Nord-Dakota. John Kerry reiste rett til Missouri onsdag for å kapre velgerne til Dick Gephardt, som hoppet av etter sin skuffende fjerdeplass i Iowa. Dean valgte å tilbringe en dag hjemme i Vermont og holde strategimøter med staben.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere