*Nettavisen* Nyheter.

Ny eksplosjon i Indias hovedstad

Foto: Reuters/Scanpix

En person er skadd i en ny eksplosjon i den indiske hovedstaden New Dehli, ifølge indisk politi.

23.05.05 07:54

India er rystet og på tå hev mandag, etter at to bomber ble sprengt på kinoer I hovedstaden New Dehli søndag. Bombene gikk av på forestillinger av sikher er betraktet som støtende.

Mens politiet jakter på bombemennene, ble en person skadd av en mindre eksplosjon i Dehli, der separatistiske sikher gjennomførte flere bombeaksjoner i 1980-årene.

Ingen gruppe har så langt tatt på seg ansvaret for aksjonene, som søndag drepte en person og såret dusiner. Politiet har satt opp sperringer og vaktposter på veier i hovedstaden og jernbanestasjoner og flyplasser er strengt bevoktet, melder Reuters.

Åpnet veske
Ekplosjonen mandag skjedde i en av New Dehlis nordøstre forsteder, melder nyhetsbyrået AP.

Bomben gikk av da en mann åpnet en veske han fant liggende i nærheten av jernbanelinjen som går gjennom Nand Nagri, sier en polititjenestemann.

Mannen fikk skader i armene og i ansiktet da bomben eksploderte. Han fikk behandling på det nærmeste sykehuset.

Politiet har stengt av området der eksplosjonen skjedde, og jobber nå med etterforskning.

Kontroversiell film
Bombeksplosjen mandag morgen skjedde bare timer etter at en person ble drept og 49 skadd da flere bomber gikk av i to kinosaler i hovedstaden.

De to bombene søndag gikk av i to kinoer som viste en kontroversiell film på språket hindu. Kinoene ligger i Karol Bagh-distriktet. Bombene gikk av med 15 minutters mellomrom, og skal ha vært plassert nær lerretet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.