RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny emir etter bitter strid

Foto: YASSER AL-ZAYYAT (AFP PHOTO)
For første gang har nasjonalforsamlingen vært med på å velge leder i Kuwait.

Sjeik Sabah al-Ahmed al-Sabah ble tatt i ed som ny emir i Kuwait søndag, etter en to uker lang lederkrise i det oljerike landet, melder AP.

Tidligere på dagen gikk parlamentet i landet enstemmig inn for å gjøre ham til ny leder. Det er første gang i Kuwaits historie at den lovgivende forsamling har spilt en rolle i å velge emir. I hundrevis av år har dette vært en sak som den regjerende familien har avgjort.

Den nye emiren har vært statsminister, og var halvbroren til sjeik Jaber al-Ahmed al-Sabah, som døde 15. januar.

Seremonien søndag markerer avslutningen på en pinlig lederstrid innen den regjerende al-Sabah-familien. Konflikten ble en krise da den forrige emiren døde. Den som skulle etterfølge ham, var en eldre prins som ble erklært å være for syk til å kunne ta jobben. Parlamentsmedlemmene stemte for al-Sabah fordi de mente han er reformvennlig og fremskrittsrettet.

Parlamentsmedlem Mohammed al-Saqr ba den nye emiren om å utpeke en arving raskt, for å hindre at en slik krise gjentar seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere