Ny Fritzl-sak avslørt i Italia

Italiensk politi har fredag arrestert en mann (64) som har voldtatt og holdt sin datter (34) isolert i 25 år.

27.03.09 20:37

64-åringens 40 år gamle sønn er også arrestert som medskyldig i saken. Sønnen er mistenkt for å ha jevnlig voldtatt sine egne døtre som er i alderen mellom seks og 20 år.

Faren, som er skraphandler av yrke i den norditalienske byen Torino, skal ha holdt datteren isolert og voldtatt henne jevnlig siden hun var ni år gammel, melder nyhetsbyrået AP.

Holdt isolert på et mørkt rom
Den italienske pressen har sammenlignet saken med Josef Fritzl, som holdt datteren Elisabeth innesperret i en kjeller i Amstetten i 24 år.

Ifølge den italienske pressen fikk kvinnen aldri lov til å forlate hjemmet uten faren og ble holdt isolert på et mørkt rom i farens hjem i den norditalienske byen Torino.

Kvinnen sluttet å møte opp på skolen da hun var 13 år gammel.

- Dette er en forferdelig sak. Kvinnen hadde allerede i 1994 varslet om at hun ble voldtatt, men anklagene ble avvist, og det virker som at disse grusomme seksuelle overgepene pågikk i ytterligere 15 år, sier en talsperson for politiet i Torino, melder Sky News.

Sønnen ble av faren oppfordret til å gjøre overgrep mot sine egne barn, noe som skal ha resultert i at 40-åringen skal ha jevnlig voldtatt sine fire døtre på seks, åtte, tolv og 20 år.

Varslet politiet
Etterforskningen av saken startet allerede i oktober i fjor da datteren klarte på ukjent vis å melde fra til politiet om at broren voldtok henne og holdt henne innesperret i to uker. Det skal ha skjedd da datteren klarte å flykte fra faren og oppsøkte broren.

De fem ofrene blir nå tatt hånd om og får psykisk hjelp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.