RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Moren til israelsk-araberen Mohammed Said Ismail Musallam sammen med et bilde av sønnen. Ekstremistgruppa Den islamske staten (IS) la tirsdag ut en video som angivelig viser Musallam bli drept av en gutt i tolvårsalderen.
Moren til israelsk-araberen Mohammed Said Ismail Musallam sammen med et bilde av sønnen. Ekstremistgruppa Den islamske staten (IS) la tirsdag ut en video som angivelig viser Musallam bli drept av en gutt i tolvårsalderen. Foto: Ammar Awad (Reuters)

Ny IS-video viser gutt likvidere israelsk araber

En ny video fra ekstremistgruppa IS viser angivelig en gutt i tolvårsalderen drepe en israelsk araber som er anklaget for spionasje.

Videoklippet som ble lagt ut tirsdag, viser en ung mann iført oransje drakt identifisere seg som 19 år gamle Mohammed Said Ismail Musallam. Han forteller hvordan han ble rekruttert av israelsk etterretning for å infiltrere Den islamske staten (IS) i Syria.

Han kneler mens han snakker, og bak ham står en gutt som ser ut til å være i tolvårsalderen, og en voksen mann. Mannen, som snakker fransk, kommer så med trusler mot jøder i Frankrike.

Videoen viser deretter hvordan gutten går foran fangen, roper «Allahu Akbar» (Gud er stor) og så skyter ham i pannen med en pistol. Han fortsetter å skyte også etter at offeret har falt i bakken.

I et intervju med AFP i februar avviste Musallams far at sønnen var israelsk agent.

– Min sønn er uskyldig. IS anklager ham for å jobbe for Mossad fordi han forsøkte å flykte, sa faren da.

En talsmann for den israelske sikkerhetstjenesten opplyser til AFP at Musallam på eget initiativ forlot hjemmet sitt i Øst-Jerusalem i oktober i fjor, implisitt at han ikke var sendt til Syria av israelske myndigheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere