RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SKREMMENDE KINO: Publikum på Cinema 10 i Salina i Kansas fikk mer spenning enn de ønsket da et skudd gikk av under en filmforestilling fredag.
SKREMMENDE KINO: Publikum på Cinema 10 i Salina i Kansas fikk mer spenning enn de ønsket da et skudd gikk av under en filmforestilling fredag. (KWCH.com (Faksimile))

Ny kino-skyting i USA - denne gang ved et uhell

Full panikk i kinosalen da et skudd gikk av.

NEW YORK (Nettavisen): Våpendebatten i USA har så vidt roet seg etter massedrapene i Roseburg i Oregon tidligere denne måneden. Ti personer, inkludert gjerningsmannen, mistet livet der.

Totalt har 10.544 mennesker blitt drept av skytevåpen i USA så langt i 2015, ifølge nettstedet gunviolencearchive.com.

Likevel er våpenlovene de samme. De slår fast at bortimot hvem som helst har rett til å kjøpe og eie bortimot hva som helst av skytevåpen og dessuten rett til å bære dem nesten hvor som helst.

Ok, det er en liten forenkling, men det er sannelig ikke langt unna sannheten. Det kan helgens kinoskyting i Salina i Kansas godt illustrere.

45 minutter ut i filmen «Maze Runner: The Scorch Trials» ble det løsnet skudd i kinosalen der.

- Denne mannen begynte å rope «Herregud, jeg har skutt meg selv!» og så begynte alle å løpe, forteller Heather Myers til KWCH.

Mannen hadde tatt med seg sitt skytevåpen, som han er i full rett til å gjøre ifølge loven i Kansas, og så ved et uhell skutt seg selv i låret.

Militærveteranen Tim Coleman satt én rad foran mannen, sammen med sin tolv år gamle datter, og forsto raskt at mannen ikke var ute etter å skyte noen andre. Han hjalp mannen av med beltet og brukte dette for å stramme for blodstrømmen i låret hans.

- På det tidspunktet begynte denne karen å bli blek. Han begynte å be mens jeg strammet beltet rundt låret hans, forteller Coleman ifølge salina.com.

15 minutter senere kom en ambulanse, som fraktet den uheldige mannen til sykehus.

Kinoskytinger i Aurora, Colorado og i Lafayette, Louisiana, har bidratt til at mange mennesker i USA er bekymret for sin egen sikkerhet når de er på kino.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere