Ny kino-skyting i USA - denne gang ved et uhell

SKREMMENDE KINO: Publikum på Cinema 10 i Salina i Kansas fikk mer spenning enn de ønsket da et skudd gikk av under en filmforestilling fredag.

SKREMMENDE KINO: Publikum på Cinema 10 i Salina i Kansas fikk mer spenning enn de ønsket da et skudd gikk av under en filmforestilling fredag. Foto: (KWCH.com (Faksimile))

Full panikk i kinosalen da et skudd gikk av.

NEW YORK (Nettavisen): Våpendebatten i USA har så vidt roet seg etter massedrapene i Roseburg i Oregon tidligere denne måneden. Ti personer, inkludert gjerningsmannen, mistet livet der.

 

Totalt har 10.544 mennesker blitt drept av skytevåpen i USA så langt i 2015, ifølge nettstedet gunviolencearchive.com.

Likevel er våpenlovene de samme. De slår fast at bortimot hvem som helst har rett til å kjøpe og eie bortimot hva som helst av skytevåpen og dessuten rett til å bære dem nesten hvor som helst.

Ok, det er en liten forenkling, men det er sannelig ikke langt unna sannheten. Det kan helgens kinoskyting i Salina i Kansas godt illustrere.

45 minutter ut i filmen «Maze Runner: The Scorch Trials» ble det løsnet skudd i kinosalen der.

- Denne mannen begynte å rope «Herregud, jeg har skutt meg selv!» og så begynte alle å løpe, forteller Heather Myers til KWCH.

Mannen hadde tatt med seg sitt skytevåpen, som han er i full rett til å gjøre ifølge loven i Kansas, og så ved et uhell skutt seg selv i låret.

Militærveteranen Tim Coleman satt én rad foran mannen, sammen med sin tolv år gamle datter, og forsto raskt at mannen ikke var ute etter å skyte noen andre. Han hjalp mannen av med beltet og brukte dette for å stramme for blodstrømmen i låret hans.

- På det tidspunktet begynte denne karen å bli blek. Han begynte å be mens jeg strammet beltet rundt låret hans, forteller Coleman ifølge salina.com.

15 minutter senere kom en ambulanse, som fraktet den uheldige mannen til sykehus.

Kinoskytinger i Aurora, Colorado og i Lafayette, Louisiana, har bidratt til at mange mennesker i USA er bekymret for sin egen sikkerhet når de er på kino.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.