*Nettavisen* Nyheter.

Ny melding fra al-Qaida-sjef

Nestlederen i al-Qaida, Ayman al-Zawahri, sier det ikke er noen vits med palestinske valg.

20.12.06 09:42

- Nye valg i Palestina vil ikke gjøre områdene frie, og vil være et slag mot den hellige krigen mot israelsk okkupasjon, sier al-Qaidas nestleder Ayman al-Zawahri ifølge Reuters.

Videomelding
Utspillet kommer i en videomelding sendt på tv-stasjonen al-Jazeera onsdag.

- De som forsøker å frigjøre islamske territorier ved hjelp av valg basert på sekulære grunnlover vil ikke frigjøre et korn av palestinske sand, men vil kvele jihad, sier al-Zawahri i meldingen på al-Jazeera.

Nytt forslag
al-Zawahri blander seg dermed inn i diskusjonen etter president Abbas forslag og tidlige valg for å løse konflikten mellom Fatah og Hamas. al-Qaida-toppen mener den eneste løsningen er væpnet strid.

«Alt annet enn hellig krig vil føre til nederlag», sier han ifølge AP.

Utdrag
Det var uklart når opptaket ble laget. Kun utdrag ble vist på al-Jazeera. Et islamistisk nettsted har tidligere annonsert at det ville offentliggjøre opptaket med Zawahri, Osama bin Ladens høyre hånd.

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas besluttet lørdag at det vil bli holdt nyvalg for å bryte opp i den fastlåste situasjonen mellom hans Fatah-fraksjon og Hamas-bevegelsen, som har anklaget ham for «kupp» mot dens valgte regjering.

- Tilbaketrekking for Vesten vil ikke tilfredsstille dem, uansett hvor dyktige vi er til å manøvrere og forhandle, sier Zawahri.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.