Ny pedofiliskandale i Portugal

Foto: (FOTO: BERIT ROALD / SCANPIX)

Portugisisk politi har arrestert 12 personer, blant dem en banksjef og flere mektige forretningsmenn, i en ny pedofilisak med senter på Azorene.

09.01.04 15:09

Den siste skandalen er kommet for dagen bare to uker etter at det ble reist tiltale mot ti andre portugisere, blant dem en tidligere minister, som skal ha vært innblandet i en annen pedofilisak med tilknytning til en barnehjemskjede.

De arresterte er i alderen fra 17 til 54 år og sitter fengslet på øya Sao Miguel. De er siktet for overgrep mot unge gutter som de kom i kontakt med via en 37 år gammel bygningsarbeider som ble fengslet i november i fjor.

Overgrepene skal ha skjedd i 37-åringens garasje i byen Lagoa. Blant de siktede er en lege med ansvar for det offentlige helsevesenet i Lagoa.

For et år siden ble det rullet opp en annen pedofiliskandale i Portugal, der over 100 barn skal ha blitt misbrukt av menn i høye offentlige og private stillinger.

Barna kom fra barnehjemskjeden Casa Pia, og blant dem som må møte i retten er tidligere arbeidsminister Paulo Pedroso og en av Portugals mest kjente ambassadører.

(NTB-DPA)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag