Gå til sidens hovedinnhold

Ny pedofiliskandale i Portugal

Portugisisk politi har arrestert 12 personer, blant dem en banksjef og flere mektige forretningsmenn, i en ny pedofilisak med senter på Azorene.

Den siste skandalen er kommet for dagen bare to uker etter at det ble reist tiltale mot ti andre portugisere, blant dem en tidligere minister, som skal ha vært innblandet i en annen pedofilisak med tilknytning til en barnehjemskjede.

De arresterte er i alderen fra 17 til 54 år og sitter fengslet på øya Sao Miguel. De er siktet for overgrep mot unge gutter som de kom i kontakt med via en 37 år gammel bygningsarbeider som ble fengslet i november i fjor.

Overgrepene skal ha skjedd i 37-åringens garasje i byen Lagoa. Blant de siktede er en lege med ansvar for det offentlige helsevesenet i Lagoa.

For et år siden ble det rullet opp en annen pedofiliskandale i Portugal, der over 100 barn skal ha blitt misbrukt av menn i høye offentlige og private stillinger.

Barna kom fra barnehjemskjeden Casa Pia, og blant dem som må møte i retten er tidligere arbeidsminister Paulo Pedroso og en av Portugals mest kjente ambassadører.

(NTB-DPA)

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene